Biografie

Biografie

HERMAN VANSPAUWEN

Herman Vanspauwen werd geboren op 14/08/1962.

Al vroeg was hij begeesterd door muziek, voornamelijk de lichte muziek, oud-stijl jazz.

Hij studeerde klassiek alwaar hij in 1983 het diploma ‘meester in muziek’ aan het Lemmensinstituut te Leuven in de specialisatie klarinet, harmonieleer en kamermuziek.

In diezelfde tijd is Herman bezig met de oprichting van ‘The Deep Creek Jazzuits’, een dixieland-swing formatie die veel furore heeft gemaakt in de jaren ’80 en ’90.  Met deze band zijn er in totaal 6 cd’s opgenomen.

In september 1990 start  Herman de opleiding saxofoon aan het conservatorium van Maastircht. Hier behaalde hij in 1994 het diploma ‘docerend musicus saxofoon lichte muziek’.

Ondertussen treedt hij op in verschillende landen met zijn Deep Creek Jazzuits, Heeft hij zijn eigen Big Band, neemt hij cd’s op en specialiseert verder in het bespelen van de klarinet en saxofoon.

Sinds 1999 is hij vaste waarde als klarinettist-saxofonist in het kwartet van Willy Claes, minister van Staat.  Met dit kwartet wordt eveneens een cd opgenomen en wordt er getoerd door Hongarije, Spanje en Zuid-Afrika.

Met de oprichting van Fernando Music Academy gaat Herman terug les geven om zo zijn skills te delen met de gegadigden onder jullie.

Ben je dus fan van klarinet, saxofoon, de lichte muziek en alles daarrond, schrijf je dan vlug in om een les te boeken.